Üdvözöljük oldalunkon!

image1

Az általunk nyújtott segítség

A megoldás a hazai növénytermelők és állattartók összefogása lehetne. Ily módon biztosított lenne a szennyezésmentes, egészséges élelmiszer előállítás. Amíg azonban nem jön létre az ilyen jellegű kistérségi összefogás, addig ki kell építeni egy ellenőrzési rendszert, ami laborvizsgálatokkal szavatolja a megfelelőséget. Ebben szeretnénk mi a segítségére lenni. A rajtunk keresztül elvégzett ellenőrzések illetve vizsgálatok kedvezőbbek lesznek Önnek anyagilag.


Növénytermesztők számára...

A vetőmag vagy az aratott termény bevizsgálásában kedvezőbb ajánlatot kaphat szerződött laborjainktól, mintha nélkülünk szeretné a laborvizsgálatokat elvégezni. Ezután jogosulttá válik megfelelő szerződéses keretek között a „GMO mentes-Egészségünk garanciája” logónk használatára illetve termékein való feltüntetésére. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen tőlünk ajánlatot!
Elérhetőségeink

Állattartók számára...

A takarmány bevizsgálásában kedvezőbb ajánlatot kaphat szerződött laborjainktól, mintha nélkülünk szeretné a laborvizsgálatokat elvégezni. Ezután jogosulttá válik megfelelő szerződéses keretek között a „GMO mentes-Egészségünk garanciája” logónk használatára illetve termékein való feltüntetésére. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérjük forduljon hozzánk bizalommal, és kérjen tőlünk ajánlatot!
Elérhetőségeink

Hasznos információk termelők számára

Engedje meg, hogy röviden informáljuk a jelenlegi szabályozásról. A tájékozottság elengedhetetlen feltétele annak, hogy a meghozott döntés helyes legyen. A GMO mentes táplálék rövid időn belül valószínűsíthetően fel fog értékelődni nem csak Magyarországon, hanem külföldön is. A hazai piac mellett tehát, ahol a fizetőképes vásárlóerő egyre fogékonyabb a minőségi hazai termékekre, a külföldi piacon is komoly előnyhöz juthat az a termelő, aki bizonyítottan szennyezetlen termékkel tud piacra lépni.

Belföldi szabályozás

Magyarországon jelenleg nem engedélyezett a genetikailag módosított növények termesztése emberi fogyasztásra. Kizárólag kísérleti céllal engedélyezett bizonyos GM növények termesztése. Az élelmiszer és takarmánytermékek forgalmazása viszont engedélyezett. Eme jelenlegi szabályozás felvet néhány kérdést.

Forrás:GMO-k engedélyezése Magyarországon(gmo.kormany.hu)


 • Fontos azt is figyelembe venni, hogy a GM kísérleti parcellák elszennyezhetik a szomszédos vetőterületeket is, ahogy erre a „Bio” minősítést kibocsájtó Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. is felhívta a figyelmet.

 • Forrás:biokontroll.hu


 • Azt is meg kell említsük, hogy azok a fajta GM növények, amik sejt szinten rovarölő szert (mérget) termelnek, szennyezhetik az ivóvíz készletünket. Ezáltal károsíthatják az élővilágot, és elfogyasztásuk esetén az említett mérgek élettani hatását még nem vizsgálták.

 • Forrás:gmoterkep.hu


  Bár a növények esetében a génmódosítás tényét fel kell tüntetni a csomagoláson, azonban a húskészítmények esetében ez nem kötelező. Azaz a génmódosított takarmánnyal etetett haszonállat mindenfajta információ biztosítása nélkül forgalomba hozható. Ezáltal sérül a vásárlóknak a tájékoztatáshoz és a választás szabadságához való joga.

  Forrás:A GM termékek és a lakosság(gmo.kormany.hu)


  Külföldi szabályozás

  Az egyes országok máshogy vélekednek a GMO-ról az Európai Unión belül, a tengerentúlon és tőlünk keletre is. Tekintsük át röviden, melyik ország, hogyan foglal állást ebben a kérdésben.


 • Az Európai Unión belüli szomszédos országok: Ausztria, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Ukrajna nem támogatja a GMO-k termesztését, míg Szlovákia és Románia igen!

 • terkep

  Forrás:gmoterkep.hu


 • Az Amerikai Egyesült Államok álláspontja világos ebben a kérdésben, mivel a GMO lobbisták nagy része amerikai cég vagy érdekcsoport. „A módosított kukorica-, gyapot- és szójafajták termőterülete megközelítette a 70 millió hektárt. A génmódosított fajták aránya az adott faj teljes termőterületének százalékában, 2011-ben elérte a 94%-ot a szójánál, 73%-ot a gyapotnál és 65-72 %-ot a kukoricánál. Ez egyben jelzi azt a problémát, hogy a jövőben a GM-terület az USA államaiban már nem vagy csak kis mértékben növelhető, tehát a nagy globális cégeknek új piacokat kell keresniük (pl. Európa), ha termelésüket növelni szeretnék.”

 • Forrás:Termeszteni veszélyes, enni nem? Hogy kerül a GMO az asztalra?(privatbankar.hu)


  Itthon is sok kérdést vetett fel az amerikai piaci terjeszkedés szakmai körökben.

  Forrás:Elszennyezné GMO-kal Európát Ángyán József szerint az USA(gazdakorok.hu)


  Még a hazai üzleti világ is lát veszélyeket a jelenleg is zajló folyamatokban.

  Forrás:Veszélyben a GMO-mentesség?(piacesprofit.hu)


 • Oroszország nemrég jelentette be, hogy a jövőben nem fog GMO termékeket sem importálni sem termelni. Történelmi sérelmek miatt sokan nem vesznek róla tudomást, hogy a keleti nagyhatalom kézenfekvő piac lenne a magyar termékek számára.
  „Ha az amerikaiak szeretnek GMO termékeket fogyasztani, akkor hadd egyenek. Nekünk nem kell ezt tennünk; van elég területünk és lehetőségünk organikus élelmiszerek termelésére.”
  Medvegyev

 • Forrás:Oroszország hivatalosan is betiltja a GMO élelmiszereket!(tudnodkell.info)

  A termelők felelőssége

  Ezek alapján mindenki szabadon eldöntheti, hogyan gazdálkodik. Nem állítjuk, hogy könnyű helyzetben vannak a gazdák. Sok esetben nem lehet ellenőrzött vagy szennyezetlen takarmányt vásárolni, és sokan nem tehetik meg, hogy önmaguk termesszék meg a takarmányt az állattartáshoz. Azon is érdemes elgondolkozni, hogy maguk a gyártók sem vállalnak felelősséget a következményekért. Önök lesznek a garancia arra, hogy a vásárlók egészségmegőrzése biztosított lesz.

  Forrás:Az előállítók nem vállalnak felelősséget(biokontroll.hu)


  Hírek

  2014. augusztus 08.

  image1

  Megalakult az oldalunk, mert ebben a fontos mindannyiunkat érintő kérdésben szükség van civil, tudatos szerepvállalásra. Az állami szerepvállalás nem nyújt elég biztosítékot. Szerintünk csak egy független harmadik fél tudja szavatolni pártatlanságának köszönhetően az elfogulatlanságot.

  2014. június 27.

  image2

  Mivel a boltok polcain bizonytalan eredetű termékek garmadájával találkozunk, ezért ha biztosra akarunk menni, akkor be kell vizsgáltatni ezeket az élelmiszereket. Fokozottan érvényes ez az országba ömlő külföldi termékekre. Ezt a feladatot vállaltuk mi föl, a független szervezetként való ellenőrzést.

  Támogatók:

  Támogasson minket Ön is!


  Látogatók:


  Hitvallásunk

  A tudatos ember nem tud egyedül minden problémára választ találni. Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy tisztában legyünk azzal, milyen táplálékhoz jutunk mi és a gyermekeink. Oldalunk célja a vásárlók tájékoztatása, hogy segítsük őket a vásárlás előtti döntéshozatalban.

  Szolgáltatásaink

  A termelőket ellenőrizve, a folyamatos laborvizsgálatokban segítséget nyújtva együtt biztosítani tudjuk, hogy ne károsítsuk egészségünket bizonytalan eredetű élelmiszerekkel. A rajtunk keresztül elvégzett ellenőrzések illetve vizsgálatok kedvezőbbek lesznek Önnek anyagilag.

  Ajánlott termékek

  Megpróbálunk minél több gyártóval, termelővel megegyezni, hogy Önök kedves Vásárlók egészséges termékek tudjanak vásárolni. A biogazdálkodás sem garancia, ha a vetőmag bizonytalan eredetű volt, ezt érdemes átgondolni. Csak egy független harmadik fél tudja szavatolni az elfogulatlanságot.