Üdvözöljük oldalunkon!

image1

Az általunk nyújtott segítség

Oldalunk célja a vásárlók tájékoztatása, hogy segítsük őket a vásárlás előtti döntéshozatalban. Erre azért van szükség, mert sajnos a csomagolásokon nincs megfelelő mennyiségű illetve részletezettségű információ. Nem titkolt küldetésünk, hogy a „GMO mentes-Egészségünk garanciája” logó elterjesztésével egyértelművé tegyük, hogy melyik termékek fogyaszthatók biztonságosan és melyik esetében áll fenn a veszély, hogy az egészségre ártalmasak lehetnek. Egyenlőre nem állnak rendelkezésre megfelelő tanulmányok, melyek bizonyítanák, hogy a mezőgazdasági termelést ipari szemléletté alakító, profit orientált vállalatok által „termelt” de valójában sorozat gyártott élelmiszereknek semmilyen egészségkárosító hatásai sincsenek. Pedig ez lehetne a garancia, hogy megőrizzük egészségünket. Szerintünk elengedhetetlen, hogy harmadik független szervezetként biztosítsuk a laborvizsgálatok pártatlanságát.

Miért van ránk szükség?

Mivel az Önök és a gyermekeik egészségéről van szó, ezért a GMO mentes élelmiszerbiztonság elsődleges téma a mi számunkra. Az állam szavatolja a szabályozott területen, hogy Magyarországon nem termesztünk GM növényeket emberi fogyasztásra.

Forrás:GMO-k engedélyezése Magyarországon(gmo.kormany.hu)


A boltok polcain azonban általában külföldi élelmiszerekkel találkozunk, amiket jelenleg senki nem ellenőriz.

„Magyarországon eddig nem került sor mintavételi terv alapján GMO vizsgálatra.”

Forrás:Élelmiszerek, takarmányok jelölése és ellenőrzése(biokontroll.hu)


A GM termékek behozatala illetve forgalmazása pedig megengedett, vagyis ha ilyen termékeket vásárolunk, akkor semmit nem érünk azzal, hogy Magyarországon nem termelünk GMO termékeket.

Forrás:GMO-k engedélyezése Magyarországon(gmo.kormany.hu)


Ezután következik a nem szabályozott terület vagyis az állattartás. Jelenleg megengedett az állat GMO takarmánnyal való ellátása, és nem kötelező ezt a terméken feltüntetni. Tehát Ön mint Vásárló semmilyen információt nem kap arról, hogy milyen eredetű élelmiszer készítményt fog megvásárolni.

Forrás:A GM termékek és a lakosság(gmo.kormany.hu)


Ezek miatt van szükség ránk mint pártatlan ellenőrző szervezetre, hogy biztosítsuk a GM szennyezésmentes élelmiszer termékeket. Ha támogatni szeretné a munkánkat, akkor keresse a logónkat a termékeken, és követelje meg a gyártóktól a „GMO mentes-Egészségünk garanciája” logó használatát! Ne feledje, hogy mi csak Önökön keresztül tudunk erősek lenni!


Ha oldalunk szimpatikus volt Önnek, akkor növelje támogatóink számát!

A növényi eredetű táplálékról...

Számtalan élelmiszer termékben alkalmaznak olyan elsődleges vagy másodlagos növényi hozzávalókat, amik GMO alapú gazdálkodásból származhatnak. Erről a témáról a következő linket kaphat további információt.

Az állati eredetű táplálékról...

Mivel az ember áll a tápláléklánc végén, és általában a haszonállataink növényevők, ezért sajnos a húsfogyasztókat is érinti ez a kérdés. A GM növényeket elfogyasztó állatban jelentkező nem kívánatos egészségkárosodások illetve degeneratív elváltozások elfogyasztásukkor minket is károsíthatnak.

Forrás:Biztonságosak-e a GM élelmiszerek?(biokontroll.hu)


Arról, hogy milyen takarmányokat használunk a következő linket kaphat további információt.

Friss hírek!

Nem rég egy nemzetközi környezetvédő szervezet megkérdezte az élelmiszer forgalmazókat/láncokat, hogy GMO mentes termékeket árulnak-e. A kapott válaszról a forrás megjelölésben informálódhatnak a kedves Olvasók. Azonban ameddig nem kell laborvizsgálatokkal igazolni a kijelentések valóságtartalmát, addig nem lehet maradéktalanul elfogadni ezeket az eredményeket.

Forrás:Itt a GMO-lista – mit ne vegyél a magyar boltokban?


Hírek

2014. augusztus 08.

image1

Megalakult az oldalunk, mert ebben a fontos mindannyiunkat érintő kérdésben szükség van civil, tudatos szerepvállalásra. Az állami szerepvállalás nem nyújt elég biztosítékot. Szerintünk csak egy független harmadik fél tudja szavatolni pártatlanságának köszönhetően az elfogulatlanságot.

2014. június 27.

image2

Mivel a boltok polcain bizonytalan eredetű termékek garmadájával találkozunk, ezért ha biztosra akarunk menni, akkor be kell vizsgáltatni ezeket az élelmiszereket. Fokozottan érvényes ez az országba ömlő külföldi termékekre. Ezt a feladatot vállaltuk mi föl, a független szervezetként való ellenőrzést.

Támogatók:

Támogasson minket Ön is!


Látogatók:


Hitvallásunk

A tudatos ember nem tud egyedül minden problémára választ találni. Mi abban szeretnénk segítséget nyújtani, hogy tisztában legyünk azzal, milyen táplálékhoz jutunk mi és a gyermekeink. Oldalunk célja a vásárlók tájékoztatása, hogy segítsük őket a vásárlás előtti döntéshozatalban.

Szolgáltatásaink

A termelőket ellenőrizve, a folyamatos laborvizsgálatokban segítséget nyújtva együtt biztosítani tudjuk, hogy ne károsítsuk egészségünket bizonytalan eredetű élelmiszerekkel. A rajtunk keresztül elvégzett ellenőrzések illetve vizsgálatok kedvezőbbek lesznek Önnek anyagilag.

Ajánlott termékek

Megpróbálunk minél több gyártóval, termelővel megegyezni, hogy Önök kedves Vásárlók egészséges termékek tudjanak vásárolni. A biogazdálkodás sem garancia, ha a vetőmag bizonytalan eredetű volt, ezt érdemes átgondolni. Csak egy független harmadik fél tudja szavatolni az elfogulatlanságot.